Frequently asked questions

  • Opret og organiser projekter
Sådan opretter du et nyt projekt
Klik på Nyt projekt > Opret nyt projekt fra Mine Projekter. Udfyld som minimum projektets titel. Klik på Opret projekt, når du er færdig. Projektet er nu oprettet og klar til redigering.
Hold styr på dine projekter med mapper
Du kan oprette mapper, som du kan organisere dine projekter i. Tryk på Opret mappe, og vend derefter mappebrikken om. Tryk på Flyt projekter til mappe, og klik derefter på alle de projekter, du ønsker at samle i denne mappe. Du fjerner emner fra en mappe på samme måde. Når mappen er åbnet, kan du vende mappebrikken om, og klikke på Fjern projekter fra mappen.
Projektbrikker – din genvej til hurtige handlinger
Hvert projekt har sin egen projektbrik, som du kan vende om. På forsiden kan du dele det med andre og se om projektet er udgivet på jeres vidensbank. Tryk på titlen for at åbne projektet og redigere det. På bagsiden af projektbrikken kan du låse det mod redigering, klone det, omdøbe det og føje emner til projektet. Du kan også føje et projektikon til forsiden af projektbrikken, som gør det nemmere visuelt at skelne mellem dine forskellige projekter. Du kan også slette projektet helt.
Få bedre overblik ved mange projekter med listevisning
Har du mange projekter, kan du vælge listevisning med knapperne øverst til højre i Mine projekter. Her kan du sortere efter andet end redigeringstidspunkt, ved at klikke på de forskellige kolonneoverskrifter. I listevisningen kan du bl.a. få overblik over brugere pr. projekt, se hvilke projekter der er udgivet på jeres egen vidensbank og gå direkte til projektet i vidensbanken, hvorfra du kan dele link til at læse og downloade projektet mv. Du kan også nemt knytte emner til hvert projekt, så det organiseres rigtigt på jeres vidensbank.
  • Brugerfladen
Skriveområdet
De fleste værktøjslinjer og menuer kan slås til eller fra, så du kan få en rolig skriveoplevelse uden forstyrrende elementer. De steder, der er markeret med ikonet med tre prikker, er det muligt at folde en menubar ind eller ud.
Værktøjslinjen
Brødteksten kan du redigere og formatere ved hjælp af værktøjslinjen øverst. Hold musen over et af ikonerne i værktøjlinjen for at se en beskrivelse af denne funktion. Du kan slå værktøjslinjen til og fra ved hjælp af de tre prikker øverst til venstre for dit skriveområde.
Sektionsoversigten
Under Standardsektioner til venstre for skriveområdet kan du vælge, hvilke sektioner der skal være med i dit projekt, fx forside, indholdsfortegnelse og litteraturliste. Spintype er udviklet til at kunne håndtere alle standardelementer i rapport- og bogudgivelse, og derfor finder du en lang række elementer, som automatisk placerer sig korrekt i dit projekt, hvis du slår dem til. Nogle sektioner er fuldautomatiske, andre skal du selv udfylde.
AI-dialogområdet
Hvis du har et abonnement der inkluderer AI, kan du finde AI-chatfunktionen til højre for skriveområdet. Denne funktion er din sparringspartner, dit leksikon og din medforfatter i én og samme funktion. Benyt den til alt det du normalt ville slå op på en søgemaskine, og benyt den også på samme måde som knapperne i den magiske værktøjslinje til at hjælpe dig med at skrive, forbedre, omformulere og give feedback på dine tekster.
Indstillinger
Under Indstillinger i venstremenuen finder du forskellige instillinger for skriveområdet. Her kan Stavekontrol slås til og fra.

Hvis du har et abonnement der inkluderer AI, kan du slå Vis AI-indholdsmarkering til og fra, så du nemt kan identificere hvilke afsnit, der primært stammer fra AI. Dette indhold vil nu være markeret med en lodret markør udfor AI-genereret indhold i venstre margen.

Den magiske værktøjslinje, der vises ved markering af tekst i skriveområdet, kan ligeledes slås fra og til.

Projektvisning kan også slås til eller fra. Når funktionen er slået til, vil du for hver sektion kunne angive projektfremdrift ved at klikke på de tre prikker ud for sektionsnavn. Over sektionsoversigten kan du finde området Baggrundsmateriale. Her kan du uploade projektmaterialer, som fx kan anvendes af AI'en til at give bedre svar.
Bundmenuen
Under skriveområdet ligger bundmenuen. Under Historik kan du se, hvornår dokumentet er blevet ændret, og du kan genskabe ældre versioner. Ved siden af kan du se, hvornår projektet sidst er blevet gemt. Indholdet gemmes automatisk, så længe du har forbindelse til internettet. På de to forstørrelsesglas kan du zoome ind og ud. Dette er blot for læseoplevelsens skyld og ændrer ikke på projektets endelige layout. Ved siden af kan du vælge sprog for projektet.
  • Basisfunktioner
Ret titel, undertitel og tilføj en beskrivelse af projektet
I øverste venstre hjørne over sektionsoversigten, kan du se projektets titel. Klik på dette felt for at redigere titel, tilføje en undertitel samt lave en projektbeskrivelse som vises i jeres vidensbank for læsere.
Dine projekter gemmes automatisk
Fra Mine projekter kan du åbne og redigere dine projekter. Når du skriver og foretager ændringer i dit projekt, gemmes det løbende og automatisk. I projektoverblikket Mine projekter er alle projekter organiseret efter seneste redigeringstidspunkt.
Versionshistorik og gendannelse
Versionshistorikken og gendannelse af tidligere versioner kan tilgås via Historik i bundmenuen.
Projektsprog
Projektsprog kan indstilles på flag-ikonet i bundmenuen. Projektsproget er det sprog, som projektet skrives på. Automatiske sektioner som fx indholdsfortegnelse, kolofon og stikordsregister vil have standardindhold på det angivne sprog, ligesom præfiks foran sektionsnummer, fx "Kapitel 1" vil stå på projektsproget.
Søg og erstat
I værktøjslinjen over skriveområdet finder du yderst til højre et lup-ikon, som aktiverer søg- og erstat-funktionen. I dialogboksen kan du vælge om du ønsker at søge i den aktuelle sektion eller i hele projektet.
Sideskift
I værktøjslinjen over skriveområdet finder du yderst til højre et lup-ikon, som aktiverer søg- og erstat-funktionen. I dialogboksen kan du vælge om du ønsker at søge i den aktuelle sektion eller i hele projektet.
  • Tekstformatering
Formater teksten i fed eller kursiv
Marker den ønskede tekst og benyt knapperne i den magiske toolbar eller i værktøjslinjen øverst. Eller brug de velkendte genvejstaster: ctrl/cmd + b/ (bold) og ctrl/cmd + i (italic)
Hævet sænket skrift
Marker tegn, som skal hæves eller sænkes, og klik derefter på knapperne i værktøjslinjen.
Klip, kopier, sæt ind  
Genvejstaster som kendes fra mange andre programmer kan anvendes: ctrl/cmd + c (kopier) ctrl/cmd + v (sæt ind) og ctrl/cmd + x (klip).
Lister
Marker indhold, der skal formateres som en liste, og vælg enten bullet- eller nummeret liste i værktøjslinjen øverst.
Listeindrykning
Foretag listeindrykning med tabultatortast eller benyt knapperne i værktøjslisten til at rykke afsnit ind/ud.
  • Billedformatering
Indsæt billede
Føj billeder til dit projekt med billed-knappen i værkstøjslinjen. Herefter kan du vælge et billede fra din computer. Billeder skal uploades i .png eller .jpg / .jpeg-filer.
Billedbredde
Klik på billedet for at åbne en dialogboks. Bestem hvor bredt billedet må være i forhold til brødtekstens område, fx 50%. Tip: smalle billeder bør have en lille bredde.
Billedets placering ift. brødtekst
I dialogboksen: Vælg om billedet skal være centreret eller venstrejusteret.
Helsidesbilleder
I dialogboksen: Marker om du ønsker at billedet skal fylde en hel side.
Download billede
Billeder som du har uploadet til Spintype, kan du altid hente igen, ved at klikke på Download original i dialogboksen.
Erstat et billede
I dialogboksen: Klik på Gennemse, for at uploade et nyt billede til samme placering.
Slet et billede
Marker billedet. Sørg for at dialogboksen ikke er åben. Tryk på delete-knappen på dit tastatur.
  • Sektioner og sektionshoveder
Hvad er en sektion?
Sektioner er indholdselementer i dit projekt og består både af almindelige tekstsektioner (kapitler) og automatiske sektioner som fx forside, indholdsfortegnelse og stikordsregister.
Sektionsoversigten
I venstre side finder du en oversigt over alle sektioner i dit projekt.
Opret sektioner
Tilføj en ny sektion ved at klikke på knappen Ny sektion under sektionsoversigten.
Konfigurer sektionshoveder 
Klik på Layout & Download og vælg tandhjulene øverst til højre. Under Sektionshoveder kan du ændre layoutet af toppene af dine sektioners, altså hvor dine sektioner/kapitler begynder.
Flyt rundt på sektionerne
Sektioner, som du selv har oprettet, kan flyttes rundt med simpel drag and drop ude i sektionsoversigten til venstre. Tryk ned på ikonet med de seks prikker og flyt den rundt mellem de andre sektioner. Bemærk: kun indholdssektioner kan flyttes rundt. Standardsektioner kan ikke flyttes rundt, da deres placering i dokumentet er prædefineret og følger almindelig praksis.
  • Slå automatiske sektioner til/fra
Forside (og titelsider)
Er standardsektionen Forside slået til, vil dit projekt blive forsynet med en automatisk genereret forside. Der findes to andre standsektioner, Smudstitel og titelside, som udelukkende benyttes til bogtryk.
Kolofon
Denne sektionstype er standardindhold i både bøger og mange rapporter. Den indeholder alle relevante metadata for værket, som blandt andet værkets titel, udgivelsesår, forfattere, illustratorer, redaktør, korrekturlæser, ISBN-numre etc. Kolofonen dannes helt automatisk på baggrund af de ting, du indtaster på kolofonsiden.

Tryk på de tre knapper i sektionsoversigten ud for kolofon-sektionen for at bestemme om kolofonen skal placeres forrest eller bagest i dit projekt.
Standardsektioner
Du kan til- eller fravælge alle standardsektioner, som omfatter: Forside, Smudstitel, Titelside, Dedikation, Kolofon, Indholdsfortegnelse, Slutnoter, Litteraturliste og Stikordsregister. Nogle standardsektioner har en titel, fx Indholdsfortegnelse og Stikordsregister. Du kan selv redigere titlerne.

Standardsektioner optræder i en prædefineret rækkefølge, som følger almindelige standarder for dokumentopsætning. Du kan derfor ikke manuelt flytte rundt på disse sektioner.
  • Rammer og bokse
Rammer
Du kan sætte en ramme om et tekststykke ved at markere den ønskede tekst og vælge rammeikonet i værktøjslinjen.
Rammefarve
Farve på rammen mm. kan justeres ved at klikke på Layout & Download og vælge tandhjulene øverst til højre. Under Rammer kan du vælge farve, font og lign. for rammen.
Bokse
Du kan sætte et tekststykke i en boks ved at markere den ønskede tekst og vælge boks-ikonet i værktøjslinjen. Modsat rammer, er boksen helt farveudfyldt. Du kan skifte mellem at indsætte din tekst i en ramme og boks ved blot at klikke på knapperne i værktøjslinjen.
Boksfarve
Farve på boksen mm. kan justeres ved at klikke på Layout & Download og vælge tandhjulene øverst til højre. Under Boks kan du vælge farve, font og lign. for boksen.
Farvede helsider
Du kan vælge, at din boks skal være en helside, hvor den farvede baggrund fyldes helt ud til kanterne. Dette gør du ligeledes i Layout & Download > tandhjul > Boks.
Ramme- og tekstindrykning
Indrykning af ramme og tekst kan også justeres i Layout & Download > tandhjul > Rammer.
  • Tabeller
Indsæt tabel
Du kan indsætte en tabel i dit projekt ved at vælge tabel-ikonet i værktøjslinjen øverst.
Bestem kolonnebredder med mus
Kolonnebredder kan let justeres ved at klikke ned på tabellens kant og trække med musen til den ønskede bredde.
Bestem kolonnebredder præcist
Du kan bestemme den præcise kolonnebredde ved at dobbeltklikke på tabellen og vælge Set column widths i dropdown-menuen. Herefter kan du ændre cellebredden.
Bestem tabellens rammefarve
Farven på tabellens ramme mm. kan justeres ved at klikke på Layout & Download og vælge tandhjulene oppe til højre. Under Tabeller kan du vælge farve, font og lign. for tabellen.
Tilføj og slet rækker og kolonner
Du kan tilføje og slette rækker og kolonner samt flette celler ved at dobbeltklikke på tabellen og vælge dit ønske i dropdown-menuen.
Slet tabel
Tabellen slettes ved at dobbeltklikke på tabellen og vælge Delete entire table i dropdown-menuen.
  • Fodnoter og slutnoter
Fodnoter
Indsæt en fodnote ved at klikke på fodnote-ikonet i værktøjslinjen øverst og udfylde det ønskede indhold i pop op-vinduet. Fodnoten vises nederst på siden i det færdige layout.

I bundmenuen finder du et fodnote-ikon som giver dig adgang til en samlet oversigt over alle fodnoter.
Slutnoter
Indsæt en slutnote ved at klikke på slutnote-ikonet i værktøjslinjen øverst og udfylde det ønskede indhold i pop op-vinduet. Slutnoten vises i en særskilt sektion i slutningen af projektet. Under Standardsektioner kan du slå slutnoter til, hvorefter du vil kunne se, at sektionen dukker op under de almindelige sektioner/kapitler i dit projekt.
Konvertér fod- og slutnoter
Du kan konvertere alle fodnoter til slutnoter, og omvendt, efter ønske. Dette kan du gøre i selve dialogboksen, når du opretter eller redigerer en fod-/slutnote.
  • Indholdsfortegnelse
Angiv niveauer i indholdsfortegnelsen
Indholdsfortegnelsen ligger i sektionsoversigten over de almindelige sektioner/kapitler i dit projekt. Hvis du klikker på de tre prikker på sektionen kan du angive, hvilke niveauer der skal medtages i indholdsfortegnelsen. Du kan vælge, om du vil have, at overskrift 1 (H1) og overskrift 2 (H2) også skal være synlige.
Omdøb indholdsfortegnelsen
Du kan omdøbe indholdsfortegnelsen ved at gå ind i denne sektion og simpelt ændre i teksten.
Slå indholdsfortegnelse til og fra
Indholdsfortegnelsen kan slås til og fra under Standardsektioner.
  • Stikordsregister
Opret stikordsregister
Du opretter et stikordsregister ved at gå ind under Standardsektioner og slå knappen Stikordsregister til. Så kan du se, at den dukker op ude i din sektionsoversigt under de almindelige kapitler.
Angiv ord, der skal medtages
For at angive ord i dit projekt, der skal medtages i registeret, markerer du det/de valgte ord og vælger ikonet for stikordsregister i værktøjslinjen illustreret med et foldersymbol. Eller du kan nemt bruge genvejstasten ctrl/cmd + m. Hvis du klikker ind på dit stikordsregister, kan du se en oversigt over alle begreber der er med. Her kan du beskrive dine valgte stikord.
Marker personnavne, så de står korrekt
Sæt kryds ud for alle personnavne. Derved konfigureres navnet ti at optræde korrekt med efternavn først i stikordsregistret.
Omdøb stikordsregistret
Du kan omdøbe stikordsregisteret ved at gå ind i denne sektion og blot ændre i sektionstitlen.
  • Litteraturliste
Opret litteraturliste
Du opretter en litteraturliste ved at gå ind under Standardsektioner og slå knappen Litteraturliste til. Så kan du se, at den dukker op ude i din sektionsoversigt under de almindelige sektioner/kapitler.
Automatisk layout
Litteraturlister opstilles automatisk med omvendt indrykning, efter almindelige typografiske standarder. Det betyder, at første linje i et element i litteraturlisten står venstrestillet, mens efterfølgende linjer i samme element rykkes ind.
Rækkefølge
Litteraturlister bør stå alfabetisk. Det er en manuel arbejdsgang, som kræver du selv flytter elementerne i korrekt rækkefølge. Du kan lave overskrifter (Indsæt H1) hvis du ønsker at præsentere flere litteraturlister. Fx Eksterne kilder, Interne kilder, Online kilder osv.
Omdøb litteraturlisten
Du kan omdøbe litteraturlisten ved at gå ind i denne sektion og simpelt ændre i teksten.
  • Opret projekt med AI
Start et projekt med AI
I Mine projekter klikker du på Nyt projekt > Opret nyt projekt. Udfyld dialogboksens felter så godt du kan. Jo mere grundig du er, jo bedre resultat. Sørg for at knappen Benyt AI til foreslå en projektdisposition er slået til. Klik på Opret projekt, når du er færdig. Nu laver AI'en et projekt til dig, som allerede har en række sektioner med titler, der passer til dine ønsker. AI'en skriver automatisk en lille indledende tekst til hver sektion, som du kan skrive videre på eller erstatte med dine egne ord.
Benyt en eksisterende projektskabelon
I højre side af dialogboksen finder du en Mine projektskabeloner. Når du trykker på en af disse, vil alle felter automatisk blive udfyldt med projektskabelonens prædefinerede indhold. Slå knappen Benyt AI til, for at oprette et projekt baseret på skabelonens indhold.
Lav en AI projektskabelon, du kan genbruge
Tryk på Opret/rediger projektskabeloner i øverste højre hjørne af dialogboksen, for at redigere eller slette eksisterende projektskabeloner, eller oprette en helt ny skabelon. På den måde kan du nøjes med at indtaste oplysninger om en projekttype, som du ofte bruger, én gang.
  • Chat med AI
Stil spørgsmål til AI'en
Øverst til højre finder du chat-dialogen med din AI. Al-samtaler foregår i projektets lukkede rum. Vær opmærksom på at al dialog med AI'en kan ses af alle der har adgang til projektet.
Træk AI'ens svar over i din tekst
AI'ens svar er forsynet med et lille håndtag, som du kan bruge til at trække teksten direkte over i din egen tekst.
Stop AI'en mens den genererer et svar
Har du fortrudt et spørgsmål, som AI'en allerede er begyndt at svare på, kan du måske nå at stoppe den, ved at trykke på den røde knap i indtastningsfeltet. Men den er hurtig, så vent ikke længe.
Bed AI'en om at prøve igen
Brug den lille cirkulære pil i hjørnet af AI'ens svar, hvis du gerne vil have den til at generere et nyt svar på samme spørgsmål.
Bevar eller slet AI-historikken
Al-chathistorik gemmes pr. sektion i dit projekt. Benyt skraldespandsikonet i nederste hjørne af et chat-svar, for at slette det fra chathistorikken.
Tal pænt til din AI
Forskning viser, at det betaler sig at tale pænt til digitale intelligenser. Vi ved det ikke med sikkerhed, men høflighed skader vel ikke. Små ord som "vær venlig", "tak", "please" og "super" kan måske give en lille smule bedre resultater, så hvorfor ikke behandle din AI-assistent pænt :-)
  • Brug den magiske toolbar
Sådan fremkalder du den magiske toolbar
Marker et stykke tekst eller et afsnit, for at fremkalde den magiske toolbar. Her får du en række genveje til hurtig hjælp fra den indbyggede AI-assistent.
Bag om magien: sådan virker det
Hvert symbol indeholder et prædefineret prompt, som beder AI'en om at fortolke det markerede tekstområde og returnere med et passende svar. AI'en kender allerede dit projekts titel og kapitler, så svarene har en højere grad af relevans.
Oversæt tekster til projektsproget
Tekstsstykker på et andet sprog end projektets sprog, kan nemt oversættes til projektsproget, ved hjælp af oversættelsesikonet i den magiske toolbar.
Lav overskrifter, spørgsmål, resumeer ...
Du finder genveje i den magiske toolbar, der hjælper dig med en hurtig overskrift, spørgsmål til afsnittet, resumeer og meget mere.
Få hjælp til omformulering, forbedring, fortsættelse af teksten
Når du markerer et stykke tekst, kan du både få hjælp til at omformulere eller forbedre, men du kan også bede AI'en hjælpe dig med at skrive videre på teksten i samme stil og tone. På den måde kan du undgå at gå i stå.
Feedback fra din egen AI-redaktør
Nogle af knapperne giver dig en form for redaktionel sparring, med forslag til måder, hvorpå du selv kan arbejde videre med teksten.
  • Lav billedanalyser med AI
Prøv den magiske toolbar til billeder
Når du klikker på et billede, dukker der en lille magisk toolbar op over billedet. Den indeholder 3 knapper, som du kan benytte til at foreslå en billedtekst, lave en billedanalyse eller få fortolkningsmuligheder for billedet.
Træk AI-svar direkte ind i projektet
Du kan trække resultaterne af AI'ens arbejde direkte over i dit dokument. Et forslag til en billedtekst kan fx trækkes direkte ind i billedtekstområdet.
  • Træn din AI på egne data
Slå projektvisning til for at redigere baggrundsdata
Hvis ikke du allerede kan se et område for baggrundsmateriale i venstre side over sektionsoversigten, skal du først slå Projektvisning til i Indstillinger.
Upload baggrundsdata
Klik på Projektdata i Baggrundsmateriale, for at åbne projektets private datarum. Her kan du nu uploade dokumenter, som med fordel kan benyttes af AI'en når du arbejder med dit projekt. Jo bedre data, som AI'en får adgang til, jo bedre svar. Den bliver en uvurderlig samarbejdspartner, når det handler om at knuse data.  
Bestem hvilke data der må benyttes hvor
For hvert eneste materiale, du uploader, kan du bestemme om AI'en må benytte det i hele eller dele af projektet. Jo mere nøjagtigt, du anviser AI'en, jo bedre. Den leder i alt det tilgængelige materiale hver gang du spørger, så sørg for at holde styr på, hvad den skal lede i.
Brug en sektion som baggrundsdata
Har du en sektion fuld af noter eller bilag, kan du trække hele sektionen op i baggrundsmateriale, og dermed bede AI'en om også at lede efter sine svar der. På den måde træner du også AI'en i din egen stil og tone.
  • Få vist AI-genereret indhold
Slå AI-indholdsmarkering til
I venstre side under sektionsoversigten, finder du Indstillinger. Slå Vis AI-indholdsmarkering til for at få vist en lille markør ud for alle tekstelementer, som primært er lavet af AI'en.
Hvad hvis både du og AI'en har skrevet et afsnit?
Hvis du bliver god til at samarbejde med AI'en, vil du få svært ved at skelne mellem dit eget indhold, og det som AI'en har fremstillet. Har du redigeret meget i AI-genereret indhold, vil dette ikke længere blive fortolket som AI-indhold, og det vil derfor ikke være markeret. Grænsen går ved cirka 40% redigering.
  • Automatisk layout
Se et udkast af den sektion, du arbejder i
Du kan hele tiden følge med i, hvordan dit projekt kommer til at se ud som færdigt dokument. Klik på Layout & Download. Her kan du bladre rundt i projektet og vælge mellem 1- eller 2-sidesvisning.
Prædefineret pdf-skabelon
Dit projekt oprettes med en prædefineret pdf-skabelon, der afhænger af din abonnementsmodel. Du kan se og ændre skabelonen under Layout & Download. Den valgte skabelon er markeret med en orange ramme. Hvis du har et Enterprise-abonnement, oprettes dit projekt automatisk med skabelonen Classic Report, og med et Publisher-abonnement benyttes skabelonen Classic Nonfiction.
Vælg en anden pdf-skabelon
Du kan altid ændre skabelonen for dit projekt, hvis du ønsker en anden, end den prædefinerede. Klik på Layout & Download. Her kan du se de forskellige skabeloner og prøve dem af på dit projekt. Klik på Gem når du har valgt den skabelon, du ønsker at benytte på dit projekt.
Download pdf og onlinevisning
Download pdf af projektet eller se det online. Vælg først om du vil se et udkast af hele projektet eller kun den sektion, du arbejder i. Vælg derefter om du vil se udkastet online eller downloade det som pdf.
  • Juster layout
Du kan skifte fonte, farver og format efter behov
Alle projekter opsættes automatisk efter de pdf-skabeloner, som er indbygget i Layout-området. Har du brug for at justere layout af et projekt, kan du klikke på Layout & Download og dernæst tandhjulet øverst til højre for at tilgå avancerede indstillinger.

Bemærk: Tilpasninger overskriver den skabelon, som du har valgt, og omvendt. Hvis du først har lavet en lang række tilpasninger, og derefter vælger en pdf-skabelon, vil pdf-skabelonen overskrive alle valg. Husk: du kan bestille specialdesignede skabeloner, som passer til netop din virksomheds behov, mht. fx farve, fonte, afsenderidentitet, fx logo osv. Kontakt os, hvis du vil bestille en specialdesignet skabelon, så hjælper vi med det grafiske, og sørger for at skabelonen benyttes til alle jeres projekter.

Herunder kan du læse om dine muligheder for at tilpasse layoutet:
Papirformat
Projekter oprettes som standard i A4-format og bøger i A5-format, men under Papirformat kan du selv justere sidebredde- og højde på dit papirformat hvis ønsket.
Margener
Her kan du ændre margener for dit projekt.
Sektionshoveder
Her kan du ændre layoutet af dine sektionshoveder, altså hvor dine sektioner/kapitler begynder.
Sidetal
Vælg hvorvidt du ønsker sidetal i dit projekt, og hvordan disse skal placeres på siden.
Sidehoved
Vælg hvorvidt du ønsker et sidehoved i dit projekt, hvordan det skal placeres på siden samt hvad der skal stå i det.
Brødtekst
Her vælger du indstillingerne for al brødteksten i dit projekt, herunder font, fontstørrelse, linjeafstand og orddeling.
Overskrifter
Her vælger du formatering af alle dine overskrifter: H1, H2, H3. Når du ønsker at benytte disse overskrifter, klikker du på den, du ønsker at bruge, i værktøjslinjen øverst.
Lister
Her vælger du formatering af lister i dit projekt. Når du ønsker at tilføje en liste i dit projekt, klikker du på et af listeikonerne i værktøjslinjen øverst. Du kan vælge både punktliste og nummereret liste.
Citatblokke
Her justerer du, hvor meget margen der skal være omkring dine citatblokke. Når du ønsker at tilføje et blokcitat til dit projekt, klikker du på blokcitat-ikonet i værktøjslinjen øverst.
Fremhævede citater
Her justerer du formatet for de fremhævede citater. Du tilføjer et fremhævet citat til dit projekt ved at klikke på det store citat-ikon i værktøjslinjen øverst.
Rammer
Her justerer du layoutet for rammer i dit projekt. Du kan sætte en ramme om et tekststykke ved at markere den ønskede tekst og vælge ramme-ikonet i værktøjslinjen.
Tabeller
Her vælger du formatering af tabeller i dit projekt. Du kan indsætte en tabel i dit projekt ved at vælge tabel-ikonet i værktøjslinjen øverst.
  • Word-dokumenter
Wordimport
Start et projekt med et eksisterende dokument. Brug den indbyggede Word-importer til at komme hurtigt i gang
Vedhæft alle filtyper
Du kan knytte alle filtyper til som materiale, der hører til et projekt. Materialet kan så vises på projektets landingsside i din vidensbank. Benyt Klips-ikonet i bundbaren for at knytte dokumenter til dit udgivne projekt.
  • Lydfiler
Transkription
Fra podcast til rapport på få minutter. Få transkriberet dine lydfiler af vores indbyggede AI og kom hurtigt fra start. Har du en podcast eller en anden form for lydudgivelse, som du gerne vil have hjælp til at få oversat til tekst, så klik på Nyt projekt > Upload lydfil og vælg derefter den lydfil, som du gerne vil have transkriberet.

Nu udarbejder vores indbyggede AI en transkription af din lydfil, hvorefter du kan redigere den færdig. På den måde kan du hurtigt opstarte et skriftligt dokument på baggrund af en lydfil, fx en podcast.
Vedhæft lydfil
Du kan knytte en lydfil til som materiale, der hører til et projekt. Materialet kan så vises på projektets landingsside i din vidensbank.
  • Videofiler
Embedding
Du kan indlejre videoer i dine projekter. Denne funktion giver dig mulighed for at afvikle videoer direkte i dine projekter. Funktionen er oplagt for jer, der anvender den indbyggede vidensbank til jeres kunder eller offentligheden, og gerne vil give jeres brugere en multimedieoplevelse. Indsæt blot et videolink fra fx YouTube direkte i din tekst.
Vedhæft video
Du kan knytte en videofil til som materiale, der hører til et projekt. Materialet kan så vises på projektets landingsside i din vidensbank. Brug Video-knappen i bundbaren til dette formål. 
  • Tilgå pdf-generator
Udkast
Download af pdf tilgås med knappen Layout & Download. Her kan du hele tiden følge med i, hvordan dit projekt kommer til at se ud som færdigt dokument. Du kan se udkastet af dit projekt ved at bladre rundt i siderne og vælge mellem 1- eller 2-sidesvisning.
Online-visning
Du kan se et udkast af dit projekt i en online-visning ved at klikke på Layout & Download. Vælg først om du vil se et udkast af hele projektet eller kun den sektion, du arbejder i, ved at vælge enten Pdf, sektion eller Pdf, projekt, der ligger i bundbaren. Klik herefter på Online.
  • Download pdf
Pdf af sektion
Du kan downloade et udkast af den sektion, du arbejder i, ved at klikke på Layout & Download. Her skal du klikke af i feltet Pdf, sektion der ligger i bundbaren. Klik herefter på Pdf og dit download vil begynde.
Pdf af hele projektet
Du kan downloade et udkast af hele projektet ved at klikke på Layout & Download. Her skal du klikke af i feltet Pdf, projekt der ligger i bundbaren. Klik herefter på Pdf og dit download vilbegynde.
  • Brugerstyring og brugerrettigheder
Superadmin
Den bruger, som betaler abonnementet, er automatisk ejer af kontoen, og alt det indhold, som produceres af teamet, dvs. de brugere, som er knyttet til kontoen. Kontoejer kaldes også Superadmin.

Superadmin kan allokere teampladser til specifikke brugere, inden for det antal seats, som abonnementet tillader. Hver bruger får bestemte rettigheder, som Superadmin (eller Admin) bestemmer. Bemærk: Når en bruger fjernes fra teamet, overgår brugerens indhold automatisk til Superadmin.

Mine projekter vil Superadmin kunne se en mappe for hver bruger, indeholdende alle de projekter, som er oprettet af den pågældende bruger.

Superadmin kan opsætte og styre fanebade på Vidensbanken, og oprette emner og kategorier, som hvert projekt kan organiseres under.
Admin
Superadmin kan udpege andre til at være Admin. Admin-brugere har samme rettigheder og adgange som Superadmin, bortset fra at admin ikke kan slette Superadmin-brugeren eller ændre abonnementet.  
Redaktører
Redaktører kan ligesom Superadmin og Admin også tilgå alle brugeres indhold fra Mine projekter. Redaktører har fuld redigeringsadgang på tværs af teamet. Redaktører har ikke adgang til at redigere emneord eller ændre på vidensbanken.
Team-brugere
Team-brugere optager en fuld brugerplads på abonnementet, som kan anvendes til at oprette og dele projekter og benytte alle funktioner, der er knyttet til abonnementet, fx AI-funktionalitet. Brugere kan i modsætning til redaktører kun se egne projekter, og projekter, som specifikt er delt med dem.  
Eksterne brugere
Eksterne brugere, eller gæstebrugere, får adgang til at redigere delte projekter, men ikke til at klone, slette, omdøbe eller udgive, og heller ikke til at benytte AI-værtøjer.  
  • Adgang til indhold
Alle projekter
Superadmin, Admin og Redaktører har fuld afgang til samtlige projekter, der oprettes i et team. Alle brugere kan se, rette, slette, klone og omdøbe projekter, som de selv har oprettet. Superadmin kan endvidere se og rette alt indhold fra alle brugere, og Superadmin kan tildele samme rettigheder til andre brugere. Enhver kan se hvem andre, der har adgang til at se et projekt, dog er Superadmins adgang ikke vist eksplicit.
Egne projekter
Alle brugere i et team kan oprette et uendeligt antal projekter, og organisere indholdet i mapper, som de ønsker.
Delte projekter
Team-brugere har adgang til projekter, der er delt specifikt med dem. Alle brugere i et team har mulighed for at dele op til 3 projekter med eksterne brugere. Eksterne brugere får redigeringsret, men ikke udgivelsesret. De får ikke adgang til eventuel AI-funktionalitet.
  • AI-rettigheder pr. bruger
Forbruget nulstilles månedligt
Abonnementer, der indeholder AI, har et maksimalt AI-forbrug til rådighed, som gælder for en måned ad gangen. Hver måned nulstilles forbruget. AI-niveauet gælder for teamet tilsammen.
Følg med i AI-forbruget
Superadmin og Admin kan følge med i den igangværende måneds AI-forbrug, og se forbrugsnøgletal.
  • Abonnementsophør
Hvad sker der, hvis man opsiger sit abonnement?
Ved abonnementperiodens udløb, vil alle projekter blive låst mod redigering. Superadmin vil kunne læse og downloade eksisterende indhold i en periode på max 5 år efter abonnementets udløb.
  • Intern vidensbank
Hvad er en vidensbank?
Færdige projekter kan udgives på den indbyggede vidensbank. Herfra kan de færdige projekter fremsøges, læses og downloades, men ikke redigeres.

Vidensbanken er jeres private dokumentarkiv, og tilgængeligt med password.
Vidensbankens URL
Vidensbanken etableres automatisk på [vidensbanksnavn].spintype.com. Superadmin kan navngive vidensbanken i fanen Vidensbank fra Mine projekter. Vidensbanken kan endvidere ligge på jeres egen url, fx viden.[virksomhed].com.
Søg i vidensbanken
Vidensbanken har en indbygget søgefunktion, som gør det enkelt at søge på tværs af udgivne projekter.
Udgiv projekt til videnbank
For at udgive et færdigt dokument jeres vidensbank, skal projektet først forsynes med en projektbeskrivelse, som brugere af vidensbanken kan læse. Det skal udfyldes i titel-dialogboksen i øverste venstre hjørne. Når projektbeskrivelsen er klar og projektet er redigeret færdigt, skal du klikke på Layout og Download. Klik herefter på udgivelses-ikonet øverst til højre, og dernæst på Udgiv. Når projektet er udgivet, kan du finde det på jeres vidensbank.
  • Tilpasset vidensbank
Chat-funktion
Jeres vidensbank kan udstyres med en chatfunktion, som betyder at brugere af vidensbanken kan chatte med alle de udgivne dokumenter, og dermed få relevante svar. Svarene leveres af en indbygget kunstig intelligens, der svarer med udgangspunkt i det udgivne indhold.
Design
I kan få tilpasset vidensbanken til jeres eksisterende websites layout, med egne fonte, logoer, farver osv., så vidensbanken eksisterer i naturlig forlængelse af dette.
  • Offentlig vidensbank
Intranet
Ønsker I at gøre vidensbanken tilgængelig for alle medarbejdere i virksomheden, kan der indgås aftale herom.
Extranet eller offentlig
Vidensbanken kan også gøres offentlg tilgængelig, således at jeres kunder eller andre interessenter kan tilgå det udgivne materiale.
  • Abonnement
Se og administrer abonnement
Du kan nemt se dit abonnement ved at klikke på din profil i venstr. Her vælger du Min konto, hvor du kan se din aktuelle abonnementsløsning og opgradere denne hvis ønsket.
  • Abonnementsophør
Hvad sker der, hvis man opsiger sit abonnement?
Ved abonnementperiodens udløb, vil alle projekter blive låst mod redigering. Superadmin vil kunne læse og downloade eksisterende indhold i en periode på max 5 år efter abonnementets udløb.
  • Tilpasningsmuligheder
Pdf-skabeloner i eget design
Kontoejer kan bestille skræddersyede templates til projekter, design til vidensbank og andre særtilpasninger.
Vidensbank i eget design og på egen URL
Det er muligt at få en skræddersyet vidensbank-website som passer til netop din virksomheds behov, mht. fx farve, fonte, afsenderidentitet, fx logo osv. Kontakt os ved interesse.